Úvod » Diskuzní fórum » Pozemní komunikace z Rozdrojovice směrem k přehradě červen 2017

Diskusní fórum

« zpět na otázky

Pozemní komunikace z Rozdrojovice směrem k přehradě červen 2017

Otázka:

denně jezdím přes rozbitou silnici plnou děr a výmolů od KřižovatkyRozdrojovice směr Přehrada,kolem stavby nových domů.Ptáme se všichni co si zde ničíme auta,proč,když jste schopni postavit chodníky u tohoto kousku /asi 100 m. silnice/ a opravit okraje silnice,proč nezpravíte ty obrovské díry kolem po celé délce až k ceduli Rozdrojovice.Přeci vám patří celé silnice nebo jenom třetina? Ptám se hlavně: To nikdo nepřijde zkontrolovat a starosty to nezajímá ? Nebo tam prostě jenom nejezdí tak ho to nezajímá? Taková absurdita se hned tak nevídí, bylo by dobré to dát do televize jako odstašujicí příklad, neschopnost a nezájem Děkuji za odpověd a hlavně brzkou nápravu. S pozdravem A.S.

Odpověď:

Obec Rozdrojovice obdržela Váš podnět ve věci pozemní komunikace směrem k přehradě. K záležitosti Vám sdělujeme následující:

  • Jedná se o veřejně přístupnou pozemní komunikaci, která je evidována v pasportu komunikací obce Rozdrojovice jako účelová komunikace U3 o šířce 5,5m a délce 267m s asfaltobetonovým povrchem. Tato komunikace je vedena po pozemcích různých vlastníků.
  • Obec Rozdrojovice není vlastníkem uvedené pozemní komunikace a nemá žádné informace o tom kdo tuto komunikaci a za jakým účelem vybudoval. Obec Rozdrojovice rovněž není správcem uvedené komunikace, jak ve Vašem dopise nesprávně uvádíte.
  • Obec Rozdrojovice není vlastníkem ani stavebníkem chodníků vedoucích podél této komunikace, jedná se o soukromou investici stavebníků v lokalitě U Kříže a obec se na této investici žádným způsobem nepodílí.
  • Obec Rozdrojovice hospodaří s finančními prostředky dle zákona O Obcích, a tento zákon nám zakazuje investovat veřejné prostředky do cizího majetku, kterým tato komunikace je.

Z výše uvedených důvodů Obec Rozdrojovice odmítá jakoukoli odpovědnost za případnou škodu, která by Vám případně na uvedené komunikaci vznikla

starosta obce

Zaslat dotaz do diskuse

* Údaje označené hvězdičkou (*) jsou povinné.